Appel kruimel cheesecake
Op Instagram was er een appeltaart wedstrijd. Wie bakt er de mooiste appeltaart? Altijd leuk om mee te doen, een appeltaart is natuurlijk sowieso lekker. Maar ik had geen zin in de traditionele appeltaart, die kennen we allemaal ondertussen wel. Daarom bedacht ik deze appel kruimel cheesecake. Een echte aanrader!
Cheesecake is echt favoriet hier, ik heb er ondertussen al enorm veel verschillende soorten gemaakt. Zeker met de cheesecake die je niet hoeft te bakken kun je gemakkelijk variëren. Met Oreo’s, stroopwafel of heerlijk vers fruit. Misschien wel de makkelijkste taart die je kunt maken, maar toch altijd weer een succes.
In deze appel kruimel cheesecake combineer ik heerlijke cheesecake, zoete appel en een krokant kruimeldeeg. Ik was niet van plan om zelf ook een stukje te eten, maar eenmaal aangesneden voor de foto kon ik er niet vanaf blijven. Had mijn vriend één stuk minder om mee te nemen naar zijn werk. En erger nog, hij kwam ook echt te kort. Dan voel ik me toch altijd een beetje schuldig.
Gelukkig viel de cheesecake wel erg in de smaak bij de collega’s die wel een stuk hadden kunnen bemachtigen. Blijft toch altijd weer leuk om dat te horen. Voor mij een win-win situatie. Ik kan lekker bakken, andere mensen vinden het lekker om te eten en ik kan het recept met jullie delen.
Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!


- 600 gram roomkaas
- 200 gram crème fraîche
- 4 eieren
- 3 appels
- 1 vanille stokje
- 200 gram witte basterd suiker
- 3 eetlepels kristal suiker
- 2 theelepels kaneel
- 200 gram speculaasjes
- 100 gram bloem
- 150 gram roomboter
- handje geschaafde amandelen
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Doe 100 gram bloem, 50 gram roomboter en 50 gram suiker bij elkaar.
- Wrijf dit tot een kruimelig deeg en zet dit apart.
- Sla de speculaasjes kapot, bekleed de springvorm met een bakpapiertje.
- Smelt de rest van de roomboter (100 gram).
- Meng de koekkruimels met de gesmolten roomboter, duw dit in de bodem van de springvorm goed aan.
- Roer de roomkaas los met de suiker, roer hier vervolgens de crème fraîche doorheen.
- Haal de merg uit het vanille stokje, doe dit samen met de suiker bij de roomkaas.
- Roer vervolgens één voor één de eieren hier doorheen.
- Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes.
- Breng de appel op smaak met de suiker en kaneel.
- De koek bodem zit al in de springvorm, giet het roomkaas mengsel hierover.
- Verdeel de appels over de roomkaas.
- Doe nu het kruimeldeeg over de appels, maak de taart af met de geschaafde amandelen.
- Plaats de taart voor 1.5 uur in de oven.
- Laat hierna helemaal afkoelen.
- Een heerlijke combinatie van appeltaart en cheesecake!
- With love,
Dit klinkt erg lekker! Ik ben gek op cheesecake, maar wel alleen de gebakken versie.
Maar ben ik nu gek, of mis ik in je recept wanneer de taart in de oven moet en voor hoe lang?
Ha! Je hebt gewoon helemaal gelijk, ik wist dat ik iets vergeten was. Hij moet 1.5 uur in de oven, ik heb het meteen even aangepast.
Dit ziet er zo lekker uit!
Ja, daar zat ik op te wachten. Op Instagram zag ie er al zo lekker uit! Heb hem meteen in mijn opgeslagen posts gezet op Bloglovin!
Ik heb hem gemaakt van de week. Superlekker! En weer eens wat anders dan een normale cheesecake. Foto van het resultaat staat op mijn blog.
Damn dit klinkt lekker zeg!! Appeltaart eh cheesecake zijn hier beide favoriet, het water loopt me dan ook al in de mond ;)
Mag ik vragen hoe groot de springvorm is die je hiervoor gebruikt :)?
Dit was een 24 centimeter diameter. :)
ziet er erg lekker uit
bij stap 2: 50gr suiker is dat witte basterd
bij stap7:hoeveel suiker(witte basterd)
bij stap 8: hoeveel suiker(witte basterd)
Hi. Het staat er misschien een beetje onhandig. Maar je hebt in totaal 200 gram witte basterdsuiker. Daarvan gebruik je 50 gram voor het deeg. De andere 150 gram door je door de roomkaas. Stap 8 is diezelfde 150 gram suiker, waar je het merg van het vanille stokje bij moet doen. Uiteindelijk meng je dus 600 gram roomkaas, 200 gram creme crème fraîche, 150 gram witte basterdsuiker en 4 eieren voor de vulling.
Hoi Mirne,
Dit klinkt heerlijk! Heb gisteren een soortgelijke taart gemaakt, maar die was erg zoet. Voor vrijdag ga ik nog weer een taart maken en dan wil ik jouw recept proberen (ws. wel iets meer appel en misschien digestive van AH ipv speculaasjes). Maar nog even een vraagje: kan ik ook 185gr basterdsuiker + 1 zakje vanillesuiker gebruiken ipv 200 gr. basterdsuiker en vanillemerg?
Groetjes Trijntje
Hallo Trijntje. Dat moet zeker lukken. Ik ben zelf altijd fan van vanillestokjes, maar vanillesuiker kan hierin ook. :)
Als wij op het werk iets stuk maken (wat op een paardenbedrijf nog weleens voorkomt) dan moeten we een appeltaart maken. Nu ben ik meer een cheesecake persoon dus deze combinatie kwam super uit! Hij staat nu in de oven en morgen neem ik hem mee naar het werk :-)