Zelf worstenbroodjes maken
Ik hou van bakken, maar ben eigenlijk niet van het zoete. Geen wonder dus dat ik enorm veel focaccia recepten op mijn blog heb staan. Graag zelf pizza bak of heerlijke quiches. Bakken is voor mij pure ontspanning. Kneden van het deeg, de juiste vormen maken en vervolgens voor het raampje van de oven zitten om te kijken of alles wel goed gaat. En natuurlijk is het resultaat opeten ook geen straf. Dit keer ging ik zelf worstenbroodjes maken.
Ik heb al eerder worstenbroodjes gemaakt. Deze basisversie maar ook een keer een versie met appel en cheddar. Genieten. Cheddar past sowieso enorm goed bij worstenbroodjes. Het is eigenlijk een soort cheeseburger, maar dan als worstenbroodje. Dit recent kun je heel makkelijk aanpassen en vullen met cheddar. Dat heb ik ook gedaan! Mijn stapsgewijze foto tutorial kun je op Westwing vinden. Ik vind het enorm wennen dat mijn eigen recept en foto’s op een andere website staan. Maar ik ben er stiekem enorm trots op!
Ik zou het heel erg leuk vinden als jullie eens een kijken zouden willen nemen: https://www.westwing.nl/worstenbroodjes-met-cheddar/ en zouden willen zeggen wat jullie van het resultaat vinden. Willen jullie vaker zo’n foto tutorial hebben? Laat het weten!
Maar hier zal ik het basisrecept voor worstenbroodjes delen. Kan niet mislukken is is een gegarandeerd succes op elke brunch, lunch of borrel. Ik zou elke dag wel worstenbroodjes moeten eten. Nu ik weer studeer is het elke lunch of tussenuur weer een uitdaging om de kantine te weerstaan. Gelukkig heb ik geen hele lange dagen, dat maakt het alweer iets makkelijker. En anders maar gewoon zelf worstenbroodjes maken van te voren, want stiekem vind ik ze koud ook lekker.


- 250 gram bloem
- 110 ml melk
- 75 gram roomboter
- 1 eetlepel suiker
- 0.5 theelepel zout
- 1 zakje gist
- 500 gram half om half gehakt
- 40 gram paneermeel
- 1 ei
- klein beetje nootmuskaat
- peper
- zout
- 1 ei om te bestrijken
- Doe alle ingrediënten van het deeg bij elkaar in één schaal en kneed er een stevig deeg van.
- Wanneer je een mooi elastisch deeg hebt kun je het een kwartier laten rusten.
- Meng alles voor de vulling nu door elkaar.
- Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken
- Rol elk bolletje uit tot een ovaal
- Leg op elk stuk deeg een portie van de vulling.
- Vouw eerst de bovenkant en de onderkant naar binnen, rol het worstenbroodje vervolgens op.
- Klop het extra los en smeer elk worstenbroodje in met ei.
- Laat de broodjes een uur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de broodjes vervolgens in een half uur af.
- Deze klassieker blijft lekker!
- With love,
Dit lijkt me echt perfect om te maken voor een feestje :)
Oh lekker! Hier krijg ik zin in worstenbroodjes van, en dat om half 10.. ik lijk Roy Donders wel ;)
Haha, het is nooit te vroeg voor worstenbroodjes! :D
De foto’s zien er heerlijk uit!
Ik ga deze glutenvrij proberen te maken, want de kant en klare in de winkel zijn niet lekker.
Ben benieuwd.
is het gehakt gekruid of nature?
I would love to make these. However, we do not eat pork or beef. Could this be made with minced venison and minced turkey or chicken?
Net een blik van asia green garden verstout, best te eten, beter dan kung fu bami, dat ik dacht te herinneren. Afz de toch nog even vlees etende misschien ooit vegetariër.